23 февруари 2010 г.

За Изкуството с любов…

Работата ми ме срещна с Изкуството. Аз съм лаик в страната на Художниците с голямо Х. и тези мои срещи ме накараха да прогледна и да се запозная с Арта в България, Родино мила…(с едното око).
Какво научи моя милост, освен да държи четка и да смесва 5 цвята бои върху изолация от гипсокартон (“щото няма пари за цигари”)?
1. Художниците с главно Х са трудни за издържане, самовлюбени мафиоти, които не допускат в Организацията художници с малко х.

2. Ставаш художник с главно Х. само ако:
а) Тати или Мама са от Мафията т.е.  са художници с голямо Х.
б)Учил си в Мафиотско училище - Академията или в Чужбина (може и да е измислен курс с чуждестранно име-важното е ниArtistStreetWebкой да не е чувал за него и ще мине).
3. Художниците с голямо Х. са с огромно самочувствие  въпреки,  че освен членовете на Мафията им, никой не е чувал за тях. С други думи- са Световно Неизвестни.
4. Високото самочувствие не им пречи да рисуват тайно поръчкови картини, като ябълки и круши, вазички с цветя и друг комерс  “щото тва се търси”…
5. Забравили са , че някои от най-големите таланти в света , са били художници с малко х,  именно заради такива самовлюбени Мафиоти като тях, а сега картините им струват милиони.
6. Трябва да им се молиш да ги рекламираш БЕЗПЛАТНО, ако не си от Мафиотска рекламна агенция (викат им Галерии) въпреки,  че ако си Галерия, самите те,  ти  се молят да ги рекламираш, че си и плащат за това. artist-WEB
7. 90% от Художниците са алкохолици(не казвам 100%  за да не ме съдят)
8.Да не забравя-Важно е!-ако ви трябва зидар, мазач, шпакловчик или друга битова услуга, обърнете се към Художник с голямо Х. Ще го намерите в кръчмата(няма да издавам лична информация за тези бохемски свърталища в  моя скъп Пловдив, а и то те са обществена тайна, ама Пловдивска…). Когато го откриете, вземете да почерпите литър ракия или водка и тогава започнете договарянето. Гарантирам ви успех, ако можете  и artist1webда го узаконите-документ с подписче, нещо такова-Евала ви! О, и не забравяйте , че разговаряте с местният Гоя, Пикасо или Да Винчи, повтаряйте си го, ако трябва медитирайте или се подложете на хипноза  преди срещата с големите Х, но си го “набийте в главата”- в противен случай ви е спукана работата…
И за финал искам да попитам.
Абе,  големи Х-та,  кои бяхте вие и за какви се мислите?  Защо две черти и една точка “нарисувани” от някоя издънка на Мама и Тати от Художническата ви Мафия са АРТ и струват 800 Евро, а хора с талант, но без нужните протекции тънат в забрава?
Кои сте вие за да решавате кое е красиво и кое не?
И трябва ли да си отрежем ухото(или друг крайник) или да умрем, за да бъдем забелязани?
Хубавата новина е,  че това е само в България, родина мила..

Свят широк, дерзайте Художници с малко х !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако ви се говори, тук е мястото! Можете да си останете Анонимни, няма проблем!