7 септември 2010 г.

Помощ!

 

Моля, добри хора помогнете!

Търси се съвет!

 

Какво да направи същество от женски пол, минало 30-те, за да възвърне човешкият си облик и да постигне щастие и удовлетвореност, при положение, че:

Не може да работи като проститутка/включва и секса с чичко-паричко и всякакъв друг вид "легална" проституция/

Работила е над 20 вида /минимум/ различни дейности, но не е открила тази която е за нея.

Работила е много, разбирай на 3 работи по 14 до 17 часа дневно, в чужбина и в България-/изводът до който е стигнала е , че имаш пари, които няма къде, за какво и за кого да изхарчиш, затъпяваш и се превръщаш в зомби/

Изобщо не е работила. Харчила е готови/наследство/ и лично изкарани/по по-горният начин/ пари на поразия. Смятай, че нищо човешко не само, че не и е чуждо, но и животинското също.

Познава хора всякакви. От престъпници на всяко ниво до бизнесмени, домакини, клошари, артисти, луди, интелигентни, обикновени, сектанти, аристократи, земеделци, мошеници, честни люде, деца....Не познава Английската кралица, но и е зървала шапката.

Има средно образование по диплома и полувисше по опит.

Интересува се от всичко.

Рисува. Снима. Пише-стихове, проза, хайку, един роман от 5 години, но още е на увода. Рисува шишета. Печата календари. Има блог. Разбира от техника-малко/има талант/. Стреля-точно/най-точна е на Х водки в 6 сутринта след яко парти в някой бар/. Скачала е с всички видове бънджи/без едно/. Катери се. Май има талант и като скиор/поне е имала на 7 /. Чете книги-много. Пада си по Япония, Самураи, източна философия, всъщност по всякаква философия. История. Платноходи. Електронни игри/конзоли/.

Знае от къде произлиза ютията. И как са гладили в Япония.

Като малка е искала да стане космонавт. Астро-археолог. Да изследва следи от извънземни на Земята. Балерина. Оперна певица. Но извънземните водят класацията.

Първи спомени от възпитанието и са:

1. Къде да удря. /брадата, носът и между очите/. Възраст около 3-4 годишна

2. Канадска борба/същата възраст/

3."Ако ти ударят един шамар, ти удари десет"- Знае, че не е по християнски...но и харесва.

Виждала е смъртта.

Виждала е много гадости. На ранни години.

Преживяла ги е.

Не я е страх.

Камикадзе.

Луда.

Обиколила е малко свят. Като емигрант, не като турист.

Обичала е. Май.

Може да бъде разумна. Може да бъде и не разумна.

Като бачка-бачка яко. Има свидетели.

Като купонясва...земята се тресе. От смях.

Като се ядоса...по-добре да не се ядосва. Свидетели не могат да бъдат открити.

Била е бедна.

Била е богата.

Сега е безработна.

Пак ще бъде богата./Не и е ясно точно как ще го постигне, но знае, че ще го постигне/.

Не знае дали иска да бъде богата.

Не знае какво да прави с живота си.

Не знае къде да отиде.

Не знае къде и е мястото.

На квартира е.

Има си някой, но не е точният някой. Май си е сама. Сама е.

Помогнете! Добри хора, всеки съвет, идея, критика или каквото и да е, ще бъде от голяма помощ на една изгубена душа/не съвсем чиста, но не и съвсем зла/, да намери себе си и пътя...

ПП. Дори и леко иронично да звучи, зовът за помощ е истински.

И както казва една мисъл, не и помня авторът: "Циникът е разочарован оптимист".

Ако може циникът да изчезне и да остане само оптимистът...

Ако не, здраве да е!

4 коментара:

  1. Описваш състояние на безтегловност, което ми е познато. Намирам се горе-долу в същото. Не може да е еднакво заради различния опит, преживяно и прочее. Странно ми напомня на детската ти мечта да станеш космонавт - и те така търсят опора.
    Това всичкото е валидно при случай, в който трябва да знаеш какво да правиш, ами ако не трябва? Да се оставиш по течението не е ли опция?
    Засега с пилешкия си мозък съм стигнала до 2 извода/препоръки/идеи: 1. може би е време за малко духовен релакс или тотално изпразване на мозъка /затъпяване/ и 2. разходка в градината и наблюдение на хората върши работа.
    А може би едно дете ще осмисли безтегловността? Не знам.
    Успех, Илиана!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти. Мозъка ми е празен от 2 години...и искам да го напълня, не мога повече. За детето, исках го, но не ми се получава.Карма!
    Наблюдавам хората, защото все търся, разговарям с тях, но това ме кара още повече да се чувствам като от друга планета. Някак си, всички се движат по един и същ коловоз и желанието да бъдеш различен не го разбират, смятат че е инфантилно, незряло или странно и ненормално..Може би средата не е правилната, не знам къде се събират особняците, за да отида при тях... Но благодаря за отговора, поне знам, че не само аз се чувствам така. Извинявай за егоизма, без лоши чувства е, сигурна съм че ме разбираш! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Разбирам, да. Не искам да пиша повече празнословни и претенциозно мъдри (уж) мисли и смисли. Наистина доста хора се чувстват така, по мои наблюдения все доста и дори супер интелигентни. И аз си търся моя човек, моята сфера, моите близки. Не знам дали ще ги намеря, ама ще съм сигурна, че са те, ако ги срещна. Мисля се за затъпяла, ама усещането зависи от гледната точка - според заобикалящите ме съм много напреднала :)))))). Хората се впечатляват от титли, дипломи...
    Както и да е, наистина си/ти/ни пожелавам хубави неща да се случат много скоро!

    ОтговорИзтриване

Ако ви се говори, тук е мястото! Можете да си останете Анонимни, няма проблем!