13 януари 2010 г.

ЗОДИИ И ИЗБОР НА ПРОФЕСИЯ извадки от книгата на Линда Гудман "Звездни знаци"

СЛЪНЧЕВИТЕ ЗНАЦИ НА ЗОДИАКА от Линда Гудман
ИЗБОР НА ПРОФЕСИЯ

КАРДИНАЛНИ ЗНАЦИ са: Овен Рак Везни Козирог


Ако слънчевият ви знак е кардинален, сте родени да си изкарвате прехраната като ВОДАЧИ в мислите и действията. Ще се чувствате неудовлетворени, ако сте подчинени на някого и изпълнявате идеите на другите, освен ако това за вас не е просто трамплин към върха. За да се радвате на плодовете от любовта към работата, трябва или да сте високопоставени шефове, или сами да сте си господари. Трябва или да ръководите работата, да носите отговорност за нея, или така да се каже, да сте капитани на собствения си кораб. Ако работите в поприще, където не можете да осъществявате собствените си идеи, резултатът ще е физическа умора, психическо напрежение, емоционална потиснатост, а всичко това накрая може да ви навлече и някое хронично заболяване.

Хората и от четирите кардинални знака са родени да ръководят или сами да си бъдат господари. Въпреки това конкретната професия, отговаряща в най-пълна степен на духа на отделния човек, е индивидуална за всеки от четирите кардинални Слънчеви знака и зависи от елемента на знака, с други думи, от това дали сте кардинален ОГНЕН знак на водачеството (Овен), кардинален ВОДЕН знак на водачеството (Рак), кардинален ВЪЗДУШЕН знак на водачеството (Везни) или кардинален ЗЕМЕН знак на водачеството (Козирог).

Овен: Ще преуспеете в поприще, съответстващо на кардиналната ви ОГНЕНА природа. Огънят е свързан с всичко, което вълнува и е в състояние да вдъхне ентусиазъм у вас и другите. Изпитвате нужда да командвате парада, и то на бял кон, окичен с червени ленти и розови балони и да имате възможност да проявявате дарбата си, да проникнете право в същността на всичко, с което се заемете. Прилягат ви всички начинания, позволяващи да привлечете вниманието и да си спечелите признанието, за предпочитане на някого, който с любов да ви предпазва от прекалената ви доверчивост, наивност, щедрост и припряност, но не и да ви „затваря в клетка", защото се чувствате като с вързани ръце, ако не разполагате с пълната свобода да се радвате и водени от импулсивността си, да слагате начало на какви ли не нови начинания. На драго сърце ще дадете първия тласък на всичко, каквото ви хрумне. Вие сте съвършеният „първооткривател". Но много ви моля, оставете другите да довършат започнатото от вас. Благодаря!


Рак: Ще се чувствате удовлетворени и преизпълнени от вдъхновение на всяко поприще, което съответства на карди¬налната ви ВОДНА природа. Водата е свързана с всичко дълбинно и всепоглъщащо, което непрекъснато се променя и е обградено с ореола на тайнственото, пробуждащо въображението. Във вашата професия, независимо дали сте преподавател или човек на изкуството, докато работите, имате нужда от усамотение, та да се скриете в черупката си и да тръгнете първо встрани, после назад, докато накрая сте готови да се впуснете право напред. Професионалното поприще трябва да ви осигурява простор за вашето силно развито въображение, предостатъчно време за пътешествия, честа смяна на пейзажа, макар че вие винаги имате нужда да имате дом, където да се чувствате защитени. Изпитвате огромно удовлетворение и радост, ако работата изисква от вас често да давате закуски, обеди и вечери на своите клиенти. По природа сте създадени и да покровителствате другите и да се грижите за тях. Раците са изключително грижовни. За вас са професиите, където имате възможност да пазите в тайна мечтите и плановете си, докато не почувствате, че е дошло време да ги осъществите, така че да привлечете всеобщото внимание (макар че сигурно ще го отречете!), както и поприщата, позволяващи да живеете близо до своите майки.

Везни: Ще берете плодовете на любовта в професия, която е в съзвучие с вашата кардинална ВЪЗДУШНА природа. Въздухът е свързан с всичко, даващо простор на духовните ви странствания и включващо интелекта. От вас става отличен арбитър и съдия, който трябва да се произнесе по някое престъпление и да наложи наказание (без обаче да се занимава със самото насилие). Имате нужда от възможност да проявите вроденото си чувство за справедливост - да кажете плюсовете и минусите на всичко и всички около вас. Ще се Чувствате по-удовлетворен и преуспял, ако работите в екип с човек, с когото си пасвате (само, моля ви, внимавайте той да не е представител на някой друг кардинален знак, освен ако още в началото не се разберете кой от двамата ще е водачът. А ако въпросният човек също е Везни, знайте, че няма да се споразумеете никога!) Ще бъдете незаменими във всяка професия, даваща възможност да разрешавате спорове между другите, да внасяте спокойствие и редовно да организирате обсъждания и дебати, независимо дали произвеждате, продавате или рекламирате козметика (Везните са знакът на красотата!) или разчиствате тора в животновъдно стопанство.

Козирог: Ще се трудите с любов в професия, която е в съответствие с вашата кардинална ЗЕМНА природа. Земята е свързана с всичко непоклатимо, стабилно и практично, но със здрави основи и голям потенциал за растеж. По-щастливи сте, ако в повечето случаи дърпате конците иззад кулисите, но винаги има изключения, потвърждаващи правилото. Родени сте за поприще или професия, в които имате възможност да направлявате и съветвате другите (освен ако сам не сте си господар), да използвате огромните си запаси от натрупан опит, само засилващ неподозираната ви прозорливост за бъдещето. Сигурността на работата неизменно ще ви привлича, за каквато и професия да става дума. Никога не се впускате в рисковани начинания - за вас никой няма да каже, че „гоните Михаля". Щастливи сте само ако се занимавате с нещо доходоносно, което ви е в кърпа вързано и ви дава възможност да се изкачите чак на върха на професията, накъдето сте се запътили от дванайсетгодишни. Никой не се е съмнявал и за миг в това!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако ви се говори, тук е мястото! Можете да си останете Анонимни, няма проблем!