16 януари 2010 г.

Икономическата криза и новите модни тенденции

Икономическата криза и новите модни тенденции-хвани си българин от Лондон.
Преди 10-15 години градовете започнаха да се наводняват.От селата и по-малките градове масово започнаха да прииждат млади хора с големи дисаги пълни с компоти и наставленията на мама-хвани си гражданин с апартамент."Селянин" е човек ...
нагъл, пробивен, без  култура и чувство за такт, безочлив, мързелив и тъп, човек без морал и принципи, човек който не знае значението на тези думи, а ако му ги обясниш, ще си помисли че си луд.Давам това пояснение, защото не всеки роден и израстнал на село е селянин, както и не всеки роден и израстнал в градът е "гражданин"- все пак не ние избираме къде да се родим, но ние избираме кои качества можем да възпитаме у себе си, и дали да се опитаме да бъдем хора или да си останем на първа сигнална система- " Еби, Яди, Сери". И така-големите градове пропищяха от "селяни" и "селянки".Една такава се омъжи на 22 за стрелочник от ЖК "Тракия", хвалеше се ,че го е спечелила с страхотната орална любов(благодарение на която в родното си село беше известна като местната курва), други спечелиха именно благодарение на компотите-изгладнелия гражданин капитулира пред кокошките и домашната лютеница и сега у наше село Пловдив чалгата е в разцвет-ако някой не вярва да посети "Фамозо" в понеделник, пращи от ...всички знаем от какво.
Икономическата криза обаче, както и по-доброто възпитание(идвайки от село дипломата ти е 6, излизайки от бившата "Лиляна Димитрова"- радвай се на 4 с много, много зор)багодарение на университетите и градската среда, селянина поумня. Вече апартамент в Пловдив или София не вървят на пазара за булки, новата мода е българин от Лондон. Какво получавате в замяна?
а) всеки живял в чужбина , знае колко самотно и студено е там, ние сме народ с гореща кръв и балкански манталитет-англичаните са студенокръвни и скучни, затова и точка а) е компания, някой който ще ни топли леглото, другарче и тн..
б)слугиня-чистачка, готвачка, перачка, икономка, гладачка, дойка и тн.
в)секс-играчка- доказано мъжете мислят за секс на всеки 15 мин., няма какво да се лъжем-може и да не им е много приятно, но биха си легнали с всяка при дадени обстоятелства, а жените....истината - затваряш си очите и си с Брат Пит - без повече коментар
г)всичко това - на смешно ниска цена, да не кажа безплатно, защото в Лондон има пари, а всеки човек поставен в зависимо положение, да не кажа "робство"-доброволно в случая, е малко или много в позицията на подчинен, живеещ от подаянията на другия - поне докато не му се отворят очите ( и това го има, и всички го знаем)
Какво получава Точка а,б,в и г от сделката?
НЕЗНАМ....Това което знам , че получава ми се вижда прекалено елементарно за да бъде цел на жител на планетата Земя през 2010 година.Защото единственото което получава е мизерна квартира в Източен Лондон, но не Канари Уорф, а Лейтън, Лейтън Стоун, Стратфорд - все квартали пълни с българи, поляци, румънци, албанци и индийци, евтина храна, евтин ток, лаптоп и  мобилен телефон-на изплащане, дрешки от Прай Марк и за тези с вкус-Тикей Макс, и може би най-важното в случая - Всички Знаят Че АЗ Живея в ЛОНДОН!!! Цяло село ни говори колко сме оправни, оправихме си живота, хванахме Господ за шлифера, "уредихме се". Разликата между това тук и онова там е в това, че бъхтейки 1 година като животно, превръщащо се в зомби спящо в метрото на път за работа (като строител, чистачка, сервитьорка в най-добрия случай), можеш да си БОГ в България за 1 месец.След това - нека колелото отново да се завърти или Шоуто да продължи....Не е ли елементарно? Струва ли си този 1 месец- целият ти живот? Това прави ли някого наистина щастлив? Толкова ли е важно мнението на хората , които често дори не познаваш? Това ли е смисъла на живота- парцалките и ситият търбух? Евтината проституция - за Лондонска гледка от 3,4,5 или 6– та зона?Незнам.. Може би съм прекалено задоволена и разлигавена, надута гражданка и за това не разбирам??? Не мисля....Смятам , че онези сложни думички с които започнах са все още непонятни за това животно "селянина" и лошото е , че  точно те се размножават по-бързо и по по-повече с темпо,  с което скоро ще претопят така наречената интелигенция и хората знаещи значението на думата морал, принципи, ценностна система, идеали, достойнство, уважение, самоуважение, ЛЮБОВ-защото къде е любовта в тази сделка?
Така....това е за сега..ако някой знае една смислена причина да си хвана българин от Лондон, ще ми бъде интересно.И само моля без изречения от сорта "няма друг изход", "умирам от глад", "знаеш ли колко е труден живота" и др. подобни, защото винаги има друг изход, всеки в БГ знае какво е глад, и живота е гаден, но не всички сме "Селяни" и слава богу!

4 коментара:

  1. Парите са движещата сила и ако те са в /СЕЛЯНИНА/ то значи ЧЕ ТОЙ ЩЕ ДВИЖИ СДВЕТА.ТЪЖНО И ЖАЛКО.

    ОтговорИзтриване
  2. Парите командват, но те не са в селянина-селянина е мижитурка, играеща на дребно, големите пари никога не могат да бъдат в него-поне не за дълго, Голямата Игра се играе от Големи Играчи, а за нея се иска мозък-нещо което животните не притежават-само си мислят че притежават. Селянина може да е фронтовак на Големия Играч, но фронтоваците първи измират, за съжаление на обикновенния човек и за радост на Големия Играч - фронтоваци бол...

    ОтговорИзтриване
  3. Има разлика от селянин до селяндур..не искам да споря със никой, но всеки си има правото на личен избор дали да остане в една беззаконна държава в която освен престъпността нищо друго не е организирано и всичко върви точно обратно на това което трябва да е..или да търси по- добър живот навън. Аз лично съм готова на мен да ми е зле, но на моите деца да им е добре..да имат възможност да се реализират и да станат нещо повече от мутри, сутеньори, наркомани или проститутки- които са на мода сега в България.

    ОтговорИзтриване
  4. Да, има разлика между селянин и селяндур, и да, всеки има право на избор.Държавата е такава каквато ние сме си я направили. Животът навън- доста обширна тема, това за което пиша и което не ми харесва е склонността на жените да се продават за живот в чужбина-за мен това е форма на проституция. Предполагам всяка майка би се жертвала за децата си, но гаранция, че те ще станат хора, след като живеят в чужбина, няма. Това зависи от възпитанието. И в чужбина има наркомани, проститутки и тн.,много повече от колкото в България, каква е разликата? Ако една жена се продаде за английска виза, на какво ще възпита децата си? Виждала съм българите в чужбина, по-лоши са от тези тук. Сутеньори, проститутки, тарикати, крадци, лицемери..Виждала съм българка да си ляга за една кола и кутия цигари, виждала съм омъжена жена с 2 деца да събира пари от 20 над 60 годишни старци за тест за бременност, защото е спала с всички тях и не знае от кой е бременна, а нищо не подозиращото и семейство да се гордее със факта, че майка им е в чужбина. Мога още да продължа. Човек може да се оправи в чужбина и където и да е без да изневерява и без да плюе на себе си. Селяндура и на луната да иде пак ще си остане селяндур, човек от себе си не може да избяга. Да, по-трудно е да се оправиш сам, без да сваляш гащи, но и е по-сладко. Въпрос на избор.

    ОтговорИзтриване

Ако ви се говори, тук е мястото! Можете да си останете Анонимни, няма проблем!