17 февруари 2010 г.

Илиана и 10-те принципа на успеха

Илиана и 10-те принципа на успеха.

1. Никога (грешка).
Никога не казвайте Никога!

Започвам отначало

1.Вяра. Бъдете упорити, търпеливи и съхранете и пазете вярата си, че ще успеете. Знайте, че ще успеете, защото вие наистина ще успеете. Факт.

2.Цел. Разберете какво искате да постигнете, кое ви прави щастливи, каква е крайната ви цел.

3.Мотиви и цена. Или Слабости. Какво ви кара да искате точно тази цел? Надникнете дълбоко в сърцето си-това ли е наистина което искате? Какво стои скрито зад видимият резултат( желанието за обич, да бъдете известни, всеобщо възхищение, търсите сигурност, страх от самотата и тн.)?
 Цена - какво ще ви струва и можете ли да си го позволите? Ако се наложи да направите нещо в разрез с вътрешните ви убеждения, готови ли сте да жертвате душата си? Ще можете ли да продължите да бъдете добър човек и да живеете с новото си аз (съвестта ви)?

4.Решението. След като си отговорите на горните въпроси, определили сте целта си и не изпитвате колебание тогава идва Решението.

5. Хладен разум. Не би трябвало да имате проблем с това, ако сте изпълнили предишните "точки". Липсва ли ви - започнете отначало. Явно грешите и не сте били честни към себе си.

6.Изкушението. Целта е Една. Не се разпилявайте. Мислете само за нея, виждайте само нея, не я забравяйте, контролирайте се, не се отпускайте, не искайте чуждо мнение. Знайте, че сте прави. Знаете какво искате-не допускайте друг да ви казва какво да искате. Не се поддавайте на съмнения-вече сте минали по този път, нали?

7.Пътя. Как, какво, къде. Огледайте се. Как да постигна това което искам? Какво да направя? Къде ще е най-добре да отида?

8. Планът. Не харесвам тази дума, но истината е една-успех без план е чист късмет. Другото му име е Стратегия, но тя е като Висшата математика, всеки знае колко е едно плюс едно, но не всеки знае колко е корен квадратен от 897213,648 по 2197,12 върху 21.9873 умножено по 45 върху Пи(или нещо подобно). Направете план и го следвайте БЕЗ извинения. Като "Кон с капаци". Да, това е част от цената която ще трябва да платите, съжалявам.

9. Рискът. Задължителен елемент в постигането на успех и много повече. Риска изисква смелост, лудост, твърдост. Този който не рискува не притежава тези качества, а тяхната противоположност - страх, застой, слаб характер - Как точно казахте, че очаквате да успеете?

10.Успеха. Да, голям враг е. Като дяволче седнало на рамото ви, което нашепва - "постигна победи, спечели битки, почини си, позабавлявай се, спри- имаш достатъчно...". НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ! Защото рано или късно ще разберете, че сте там от където тръгнахте и ще трябва да започнете от начало.

Източник- Живота ми.

И не на последно място- не ми се връзвайте на 100 %. Това е МОЯТ живот-НЕ вашият.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако ви се говори, тук е мястото! Можете да си останете Анонимни, няма проблем!