2 февруари 2010 г.

Фейсбук-Размисли и страсти от един самоуволнил се клоун

Размисли и страсти.
Доста често, да не кажа постоянно, хората ме наричат странна, особена, луда и всички други синоними за които може човек да се сети, плюс пет -шест, за които няма да може...Може и да са прави...Защо го казвам? Имам навикa да си правя самоанализа почти непрекъснато. Опознай себе си - нали така беше? Всъщност този увод е застраховка-ако нещо не е както трябва - отдайте го на лудостта ми.
Размисли..да..Този път те са относно Фейсбук.
 Аз съм импулсивен човек и имам проблем с гневът - най-вече. Във Фейсбук има достатъчно одушници на този мой порок и аз се възползвам от това. Явно съм интересна, защото доста хора следят "бисерите" ми - повечето тайно. Тайно, защо?
Размисли....Във Фейсбук има много групи, страници и каузи. "Стани фен", "Присъедини се към" и тн. - всички сме наясно. Аз самата членувам в 20-30? Нямам идея...И тук пак ще вмъкна част от заглавието - размисли...Защо не знам в колко групи и страници членувам? Защо не им знам имената на всичките? А аз имам само 20-30...как ли се оправят хората с по 50, 80 , 180???
Много от тези групи са расистки. Поне някой би ги определил като такива. "Да спрем турските серияли", "Аз съм против изграждане на паметник на турския войн" , "Кастрирайте първо циганите, а после бездомните кучета" и много подобни..Да - аз членувам в групи чиито убеждения споделям. Да- расистки са. И какво от това? Имам в предвид - нещо да се е променило? "Перла" си върви, дори я повтарят! Без да си направят труда да изчакат поне месец, както правят обикновенно, защото това е обичайно в родната ми, мила телевизия. Гледахме "Сблъсък" по темата. И какво се промени? НИЩО. Само една от тези анти-турски-сериали-новини- паметници групи във Фейса има 45 000 члена и расте. Ако сложим и другите такива с по 3000- 4000 човека, а те са около 20 на брой? Надявам се, всички можем да смятаме. Наистина се надявам, защото това е една от причините да симпатизирам повече на кучетата. Искам да кажа и друго. Не ми пука дали Бате Бойко се мазни на Доган. Не ми пука чии поръчки изпълняват телевизиите - по-точно телевизията, че май Нова вече е Нова на БТВ, а горкият Канал е толкова зле финансово, че новинарите и фесове ще сложат за някой лев. Не ми пука кой се джафка в "Сблъсък" или при Гала. Всъщност на мен не ми пука дали сериалите са турски или сомалийски. Сапунката е еднаква - тя е за пенсионерите и домакините от бившата работническа класа. Съвременият, умствено нормално развит хуманоид не гледа сапунки. Той гледа програми на английски по сателита или кабела, гледа Дискавъри или някоя комедия на компютъра си и не се занимава с ТЕЛЕВИЗИЯ, поне не с Българска. Сапун не е ли турска дума, между другото?
Страсти. Неусетно от размисли се отзовах в страсти. И както обясних, гневът ми е слабото място. За това правя малка пауза - за цигара.
Цигарата ми отне повече време отколкото мислих, но по-темата.
Днес имам предложение за присъединяване към нова група- "Да спасим Иракли". Не станах член. Защо? Аз обичам Иракли - спокойно кътче на морето, не далеч от КУРОРТЕН-БЕТОНЕН-ГРАД-НЕ-МНОГО-СЛЪНЧЕВ-БРЯГ, където уви - започнаха строежи. Защото и да стана член-НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Отново..
Размисли и страсти. Тези групички в Фейсбук, събират членове. Колкото повече члена, толкова по-голям шанс да станеш Администратор. Това означава пари. За Администратора - не за Каузата. Каузата си остава в Инфото-ти. И това е всичко. Колко хора разбират това? Много малко. Колко хора си дават сметка, че реално резултати няма? Почти николко.
Аз отказах групите и членството. Това , че хората четат злобните ми коментари АНОНИМНО, означава СТРАХ. Означава, че ни е страх да заявим позиция. Нека друг да се излага, нека друг да е различният, защото знаем , че различните рано или късно си патят. Обществото не обича бунтарите. И ги заклеймява и отлъчва. По-добре да си стоим тихи като мишки, о да - и ние мислим така, о да и ние сме съгласни, о да и ние искаме да спасим Иракли, мразим цигани и турци, но това е нашият принос - ЧЛЕНСТВОТО, то е достатъчно. Някой да си е вдигнал задникът от компютъра и да е излязъл на улицата да протестира? Някой да е засадил едно дърво? Някой да е събрал подписка на хартиен носител и да я е представил където трябва за да се спрат Новините на турски? Някой да е осиновил бездомно куче? Някой да е дарил дрехи или левче на дом за сираци? Някой от "Приятел в нужда се познава" да е Помогнал в Нужда на Приятел? Някой от "Аз обичам да се смея" да се е Засмял наистина поне два пъти за един ден? Да се е Усмихнал на непознат, на продавачката в магазина, на контрольора в автобуса, на колегата си? Някой да е спрял да мрънка и НАИСТИНА ДА Е ЗАПОЧНАЛ ДА РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ? Хора, които се страхуват да изразят мнение различно от това на масата, МНЕНИЕ, хора които през 2010 година четат тайно писанията на един "луд", "странен" човек в Фейсбук, за да не ги помислят и тях за "луди" и "странни", хора които само вдигат палци, но дори не могат да напишат едно изречение по-темата или поне обяснение защо са го вдигнали този палец...Какво променят тези хора? Как ТОЧНО спират турските новини? Как ТОЧНО помагат на сираците? Как ТОЧНО смятат да "Съхранят България Зелена"? Като членуват? Като са част от фен клуба - на екрана на компютъра си? Така ли?
Аз отказвам групите. Аз отказвам да съм клоуна, който прави шоу. Аз отказвам да приемам палци. АЗ ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА СЪЗДАМ ПОНЕ ЕДНО ДОБРО ЗА ОБЩЕСТВОТО - В РЕАЛНИЯТ ЖИВОТ. Аз ОТКАЗВАМ виртуалната самозаблуда , че съм полезен човек. Защото НЕ СЪМ. Светът е там отвън. Да, има и друг свят, но той е ИЛЮЗИЯ, а илюзиите са за децата и страхливите възрастни.
На 34 съм и не искам да съм страхлива.
Поне ще опитам. Чао.

2 коментара:

  1. и със действия нищо не се постига трябва да имаш последователи които мислят като теб и са ти близки и не искат нищо друго освен промяната

    ОтговорИзтриване
  2. Във това ми е надеждата, ТРЯБВА да се променим - чувството да си полезен е изключително, важна е мотивацията-егоиста привлечи с удоволствието което ще получи високото му его, материалиста- с възможността да получи материална облага, масата- с похвала, лентяите- с възможността да се забавляват....Знам, че звучи лесно, а не е, но ще опитам. Ако не стане-пак ще опитам. Важното е да не се обезверяваш, а това е най-трудно...
    Благодаря ти за коментара, ти който и да си::)))

    ОтговорИзтриване

Ако ви се говори, тук е мястото! Можете да си останете Анонимни, няма проблем!