5 март 2010 г.

Съобщението няма заглавие…защото на кой му е притрябвало някакво си заглавие???

Под влиянието на стимуланти човек се променя. Нищо ново. Новото е , че може би не се променя, а показва истинското си аз. Това е от Д-р Хаос, 5-ти сезон, с две думи ново е…Изследванията показват, че се губи в известна степен самоконтрол, което отговаря за вътрешната ни истинска потребност и това ни доставя нужното удоволствие, но притъпява и игнорира разума, който от своя страна е причината за съществуването на цивилизацията.
Отначало.
Да бъдем себе си или да бъдем това което мислим че трябва да бъдем, под влиянието на средата и миналото, както и виждането ни за бъдещето?

Отначало.
Да бъдем щастливи идиоти или нещастни умници, които не са сигурни дали не са идиоти?
Отначало.
Кое е правилното(реалното)? Да се оставим на това което сме? Или да заровим дълбоко в подсъзнанието същността си и да бъдем собствените си герои?
Според някои, оставяйки се на първото, ни принизява до животинското и води до деградация. Щастлива деградация.И пак-Щастлива деградация.
Другото от своя страна води до самоконтрол, служене на по-висша цел(?), развитие и прогрес на цивилизацията(човешката). Мазохизъм. Или Нещастие. Нещастно прогресиращи. Нещастно прогресиращи.(повторението е умишлено).
Отначало.
Стигнахме до Щастлива Деградация и Нещастен Прогрес. Или Щастие-Нещастие, Деградация-Прогрес.
Ако ви накарат да изберете извън този текст, ще изберете Щастие и Прогрес. Въпросът е, че това е невъзможно според горната логика, а това е и обяснението на най-често задавания от нас към нас самите въпрос-Защо не съм щастлив?
Просто и ясно. Избрали сте несъществуващ номер. Няма такъв вариант в собственият ни сценарий, тази цивилизация трябва да се провали. Проста математика. Уравнението е грешно.
Отначало.
Този път искам да кажа, Отначало!
ТРЯБВА да започнем ОтНачало!
Разбира се, само ако искаме Щастлив-Прогрес да бъде правилното уравнение…
Автор: Не е Д-р Хаос.

1 коментар:

  1. П.П. Гледайте "Аватар", "Книгата на Илай", "Final Fantasy", "Матрицата", "2012", "Двойници", "Изкуствен Интелект"(страхотен филм), и/или прочетете "Градът", "Отново и отново" на К.Саймък. Това са достатъчно примери за възможен сценарий на къде летим...Утопични или ужасяващи-кошмарен избор, защото "утопия" изключва избора като вариант. Това искам да кажа с горното писание, ако някой се чуди за какво става на въпрос. Но, това е само писание...

    ОтговорИзтриване

Ако ви се говори, тук е мястото! Можете да си останете Анонимни, няма проблем!